Raakapaistetut perunat

Tämä on sitä miehen kasvisruokaa. Hyvää helpolla.

Tein raakapaistettuja perunoita jo lapsuudenkodissa. Nykyään niitä tulee laitettua aina silloin tällöin joko lisukkeen kanssa tai ihan sellaisenaan jos jääkaappi on muuten tyhjä. Myös paistetun kanamunan kaverina aivan mainiota viikonlopun aamiaisruokaa.


Muutama iso peruna kuorineen
Sipuli
Mustapippuria
Soijakastiketta
Öljyä paistamiseen
Chiliä maun mukaan

Tee perunoista noin parin millin julienneja (suikaleita). Tämä onnistuu parhaiten niin, että leikkaat terävällä veitsellä perunan ensiksi viipaleiksi ja sen jälkeen pinotut viipaleet suikaleiksi. Veitsen terävyys on avain hyvään tulokseen! Huuhtele suikaleet lävikössä kylmällä vedellä, niin saat suikaleiden pinnalla olevan irtotärkkelyksen pois. Suikaloi myös sipuli.

Kuumenna paistinpannu melko kuumaksi, lisää öljy ja perunasuikaleet. Nyt tarkkana! Perunasuikaleet keittyvät aluksi omassa höyryssään ja veden kiehuessa pois niiden tilavuus pienenee noin kolmasosaan. Tässä vaiheessa "valtava" määrä perunasuikaleita on supistunut juuri sopivaksi annokseksi. Kun suikaleet ovat "al dente", lisää sipuli, mustapippurirouhe ja mahdollinen chili, vähennä lämpö noin 6/10 asetukselle.

Kun sipuli on pehmentynyt, lisää tilkka soijakastiketta. Soijakakastikkeen haihtuessa perunat saavat lopullisen kypsyytensä. Älä liiottele soijakastikkeen määrässä, muuten lopputulos on tuiman suolaista.

Jatka paistamista muutama minuutti, kunnes perunasuikaleet ovat omaan makuusi sopivan rapeanpehmeitä.