Rosmariiniperunat

Nämä perunat ovat meidän perheen suosikkeja. Aina kun tehdään uuniruokaa, rosmariiniperunat ovat toivelistalla. Juju on saada perunat rapeiksi päältä , mutta pehmeiksi sisältä. Kuori antaa perunoille maukkaan lisän. Jos paistat perunoita liian pitkään , ne makeutuvat hiukan. Jos rosmariiniperunoita jää yli, ne ovat aivan hyviä huomennakin, kuumennus pannulla oliiviöljyssä antaa niille uuden elämän.

Noin kilo kiinteää perunaa
Extra Virgin Oliiviöljyä
Kuivattua rosmariinia
Merisuolaa
(Paprikajauhetta)

Pese perunat hyvin. Viipaloi kuorimattomat perunat pitkittäin lohkoiksi: pienet neljään n osaan, isommat kuuteen. Laita perunaveneet isoon kulhoon ja lisää oliiviöljy . Kun olet kaatanut mielestäsi liikaa öljyä, tuplaa vielä öljyn määrä :-), perunat imevät roimasti oljyä. Öljyn jälkeen lisää rosmariini ja suola. Jos haluat perunoihin enemmän väriä , voit pirskotella hieman paprikajauhetta sekaan.Sekoita hyvin ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia.

Kuumenna uuni kahteensataan asteeseen. Laita perunaveneet uunipannulle leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen. Kaada kulhoon jäänyt öljy perunoiden päälle.

Paista perunoita uunissa noin 20 minuuttia kunnnes ne ovat rapeita päältä mutta pehmeitä sisältä. Voit myös käännellä perunoita kerran pari, jotta ne rapeutuvat joka puolelta.

Nauti.