Vihreitä papuja kiinalaisittain

Ensimmäistä kertaa söin tätä mainiota pikkuruokaa tai lisäkettä Pekingissä muutama vuosi sitten. Kokeilin sitä kotona ja muutaman iteraation jälkeen siitä on tullut koko perheen suosikki. Tärkeää on, että valmiissa pavuissa on puruvastusta, ne ovat siis "al dente". Olen tehnyt tätä sekä oikeaoppisesti porsaankyljen kera, että kevennettynä jättäen lihan pois ja käyttäen ruokaöljyä.

Vihreitä papuja
Possun kylkeä
Sipulia
Valkosipulia
Herkkusieniä (valinnainen)
Chiliä, joko tuoretta tai kuivattua
Osterikastiketta

Valmistele pavut poistamalla sekä kanta- että kärkiosa ja leikkamalla noin tuuman pituisiksi paloiksi. Paloittele sekä sipuli että valkosipuli reippaan kokoisiksi paloiksi, tässä sipulit ovat aineosa eikä vain mauste! Samoin paloittele chili. Kuivattu chili toimii jopa paremmin kuin tuore. Palastele herkkusienet, jos käytät. Kuutioi muutama viipale possun kylkeä.

Paista melko kuumalla pannulla pussunkylkikuutiot, kunnes ne ovat lähes rapeita ja rasva on erottunut. Vähennä lämpöä ja lisää pavut ja chili. Anna kypsentyä hetken aikaa ja lisää herkkusienet, sipuli ja valkosipuli. Kun pavut ovat lähes valmiita, lisää osterikastike. Älä liiottele kastikkeen määrässä, muuten ruoka ei maistu miltään muulta. Tarkista suolaisuus ja lisää, jos tarvetta. Valmista! Koko ruuan tekemiseen ei mene kuin kymmenisen minuuttia jos aineosat ovat valmiina.

Aineet Pannussa


Valmiista ruuasta ei valitettavasti ole kuvaa, se menee yleensä aika nopeasti parempiin suihin!